שלום, זוכרים את הגרנולה המעולה שהכננו לא מזמן? לא, לא נורא, בדיוק בשביל זה המציאו את ההיפרלינק. לחצו על המילה גרנולה ותמצאו את המתכון. בינתיים די הפסקנו לאכול גרנולה, קצת קר בשביל יוגורט. מצד שני, תמיד נחמד שיש משהו מתוק ליד הקפה/תה, וכמובן שבחורף שותים הרבה שתיה חמה.
אז אתמול הכנתי עוגיות גרנולה, המתכון במקור של פיליס גלזר מ-ynet. אני אוהב את המתכון כי הוא עם סוכר חום וקמח מלא, ואני יודע שזה לא הופך את העוגיות לבריאות פתאום, אבל זה בהחלט נותן להן טעם יותר ביתי ופחות תעשייתי. בכל אופן המתכון:
חומרים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר דמררה
1 ביצה טרופה
1 כוס גרנולה
3/4 כוס קמח חיטה מלאה (או קמח מלא וקמח לבן מעורבבים)
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל - 180 מעלות צלזיוס. טורפים חמאה עם סוכר, מוסיפים ביצה ואחר כך את יתר החומרים. מערבבים היטב. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ויוצקים כפיות מן הבצק (עם רווח ביניהן) בתבנית. אופים כ - 12 דקות או עד שהעוגיות משחימות.
תמוונת של העוגיות לפני ואחרי האפייה:
עוגיות מעולות, הולכות טוב מאוד עם תה מצמחי הגינה.
אז אתמול הכנתי עוגיות גרנולה, המתכון במקור של פיליס גלזר מ-ynet. אני אוהב את המתכון כי הוא עם סוכר חום וקמח מלא, ואני יודע שזה לא הופך את העוגיות לבריאות פתאום, אבל זה בהחלט נותן להן טעם יותר ביתי ופחות תעשייתי. בכל אופן המתכון:
חומרים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר דמררה
1 ביצה טרופה
1 כוס גרנולה
3/4 כוס קמח חיטה מלאה (או קמח מלא וקמח לבן מעורבבים)
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל - 180 מעלות צלזיוס. טורפים חמאה עם סוכר, מוסיפים ביצה ואחר כך את יתר החומרים. מערבבים היטב. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ויוצקים כפיות מן הבצק (עם רווח ביניהן) בתבנית. אופים כ - 12 דקות או עד שהעוגיות משחימות.
תמוונת של העוגיות לפני ואחרי האפייה:
עוגיות מעולות, הולכות טוב מאוד עם תה מצמחי הגינה.
אני משוגעת על עוגיות גרנולה. אני אוהבת להוסיף להן קצת צימוקים ופירות יבשים. זה נותן להן קצת חמיצות ומתיקות. כמו כן טיפה של סילאן גם נותנת נופח מתקתק. הקמח המלא גם הוא נותן גוון "בריא" וטעים.
השבמחקמדובר בגרנולה קלויה ?
השבמחק