על "דברים טובים"

ברוכים הבאים לבלוג "דברים טובים", תמצאו פה המלצות לכל מיני דברים שיכולים לעשות את החיים טובים יותר לכולנו. נשמח לשמוע תגובות וכן לשתף את הקוראים בתוכן מעניין שיש לכם, כל עוד הוא עומד במבחן הרלוונטיות, כלומר סיקור של משהו שיכול לתרום לאיכות החיים של קוראי הבלוג.

תודה וקריאה מהנה!

חדש!!! בלוג "חמים וטעים", בלוג
מתכונים בריאים, אתם מוזמנים להציץ, להגיב ולעוץ עצות. הבלוג עדיין בתחילת הדרך אז עימכם הסליחה על דלות החומר ועל השינויים התכופים במבנהו. נשמח לקבל מאמרים על תזונה נכונה ומתכונים בליווי תמונות מעוררות תיאבון.

צור קשר

יום שלישי, 22 בספטמבר 2009

גרנולה...

והנה, כמובטח, מתכון נפלא לגרנולה ביתית. המתכון המקורי מופיע באתר האפיה והבישול "בצק אלים", בלוג מקסים עם מתכונים מעולים ותמונות מעוררות תיאבון.

מרכיבים:

500 גר’ שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1 כוס גרעיני דלעת
1 כוס זרעי שומשום
1 כוס גרעיני חמניות
1 כוס פרג (לא טחון!)
1 כוס קוקוס טחון
1 כוס שקדים פרוסים
¾ כוס צימוקים
120 גר’ שמן קנולה
1 כוס סילאן
רבע כפית קינמון
¾ כוס משמש מיובש קצוץ.

ניתן למצוא את המתכון המקורי ב-
http://www.bazekalim.com/2007/03/19/homemade-granola/

השינויים מהמתכון המקורי נבעו בחלקם משיקולי זמינות בארון (שומשום במקום פשתן, סילאן במקום דבש), בחלקם משיקולי בריאות (קנולה במקום חמאה), ותוספת המשמש היתה בכדי להמתיק מעט יותר את הגרנולה.


ניתן לראות את מארז הגרנולה בתמונה, לצד הריבה ושקית האורגנזה ובה המרמלדה (הסבון נעדר מהתמונה ועל כך הוא בוכה עד היום, ולא, כפי שרבים חושבים, משום שדני אינו רוצה בו עוד)

אריזת שי לחג

תגובה 1:

  1. המתכון נראה מצויין
    האם ישנה אפשרות לכתוב לכמה מעלות לחמם התנור?

    תודה

    יעלי

    השבמחק