ימים קרים כאלו הם שעתם היפה של המרקים, ואין דבר המחמם את הבטן ואת הלב מסיר מרק מהביל מבעבע לו בשמחה על האש. הבעיה שלי היא שמרק לעיתים קרובות לא משביע אותי מספיק ומהר מאוד אני עוד פעם רעב. לכן, למרק העגבניות אני מוסיף אורז מלא או גריסי פנינה והשובע הוא לפרק זמן משמעותית ארוך יותר.
רכיבים:
שמן לטיגון
קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
בצל קצוץ גס
שני גבעולי סלרי עם העלים
חצי צרור כוסברה
שליש כוס אורז מלא ארוך/ גריסי פנינה
פפריקה מתוקה
כמון
פלפל שחור
מלח
כפית שטוחה סוכר חום
ליטר מים
הכנה:
1. מטגנים את הבצל בסיר על אש בינונית עד שמזהיב
2. מוסיפים את קופסת השימורים, ליטר מים ואת התבלינים, ומעלים לאש גבוהה
3. מוסיפים סלרי קצוץ גס וכוסברה קצוצה, מערבבים ונותנים למרק להתבשל עד לרתיחה.
4. מוסיפים אורז/גריסים, מורידים לאש בינונית וממשיכים לבשל עד שהאורז או הגריסים התרככו, כחצי שעה
5. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך
6. אוכלים בתיאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה