על "דברים טובים"

ברוכים הבאים לבלוג "דברים טובים", תמצאו פה המלצות לכל מיני דברים שיכולים לעשות את החיים טובים יותר לכולנו. נשמח לשמוע תגובות וכן לשתף את הקוראים בתוכן מעניין שיש לכם, כל עוד הוא עומד במבחן הרלוונטיות, כלומר סיקור של משהו שיכול לתרום לאיכות החיים של קוראי הבלוג.

תודה וקריאה מהנה!

חדש!!! בלוג "חמים וטעים", בלוג
מתכונים בריאים, אתם מוזמנים להציץ, להגיב ולעוץ עצות. הבלוג עדיין בתחילת הדרך אז עימכם הסליחה על דלות החומר ועל השינויים התכופים במבנהו. נשמח לקבל מאמרים על תזונה נכונה ומתכונים בליווי תמונות מעוררות תיאבון.

צור קשר

יום חמישי, 17 בדצמבר 2009

מרק עגבניות חם ומפנק

ימים קרים כאלו הם שעתם היפה של המרקים, ואין דבר המחמם את הבטן ואת הלב מסיר מרק מהביל מבעבע לו בשמחה על האש. הבעיה שלי היא שמרק לעיתים קרובות לא משביע אותי מספיק ומהר מאוד אני עוד פעם רעב. לכן, למרק העגבניות אני מוסיף אורז מלא או גריסי פנינה והשובע הוא לפרק זמן משמעותית ארוך יותר.


רכיבים:

שמן לטיגון

קופסת שימורים עגבניות מרוסקות

בצל קצוץ גס
שני גבעולי סלרי עם העלים

חצי צרור כוסברה

שליש כוס אורז מלא ארוך/ גריסי פנינה

פפריקה מתוקה

כמון

פלפל שחור

מלח

כפית שטוחה סוכר חום

ליטר מים


הכנה:

1. מטגנים את הבצל בסיר על אש בינונית עד שמזהיב

2. מוסיפים את קופסת השימורים, ליטר מים ואת התבלינים, ומעלים לאש גבוהה

3. מוסיפים סלרי קצוץ גס וכוסברה קצוצה, מערבבים ונותנים למרק להתבשל עד לרתיחה.

4. מוסיפים אורז/גריסים, מורידים לאש בינונית וממשיכים לבשל עד שהאורז או הגריסים התרככו, כחצי שעה

5. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך

6. אוכלים בתיאבון



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה